חורשט בה - נזיד פרסי בחבושים וגרגירי רימון
מאת: ד"ר רני פולק
החומרים
1 כף שמן קנולה
1 בצל קצוץ
½ ק"ג כתף בקר חתוכה לקוביות
2 כוסות ציר ירקות
4 חבושים – חתוכים לרבעים
1 לימון סחוט למיץ
מלח ופלפל
קורט פפריקה מתוקה
קורט אגוז מוסקט טחון
4 לימונים פרסיים מבוקעים
8 שזיפים מיובשים מגולענים
2 עגבניות, קצוצות
1 כף תרכיז רימונים
גרגירים מרימון אחד
אופן ההכנה
חממו בסיר 2 כפות שמן קנולה, ובינתיים תבלו את הבקר במלח ופלפל.
טגנו את חתיכות הבקר כשלוש דקות עד להבהרת צבעם.
הוסיפו את ציר הירקות והשזיפים ובשלו כ 45 דקות.
חממו במחבת נפרדת את שארית השמן, טגנו את הבצל עד לשקיפות. הוסיפו את החבושים וטגנו מספר שניות .
הוסיפו לסיר בצירוף שאר החומרים.
בשלו עוד 45 דקות.
קשטו עם גרגירי הרימון והגיש.
בתיאבון!